Spárgasaláta friss Asiagóval és Speckkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a Speck csíkokat, amíg ropogós nem lesz. Az Asiagót hozzáadjuk a spárgához és az idénysalátához, amit már előtte bekészítettünk egy tálba. Ezeket összekeverjük, és megöntjük extra szűz olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy-két csepp balzsamecetet is. A megpirított Speck csíkokkal díszítjük a saláta tetejét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||