Zöldspárga Speckkel (Asparagi verdi con Speck Alto Adige IGP) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
12 szelet Speck IGP 0 ? ? ? ? ?
1 kg zöldspárga 16 2 0 1 1 0
5 dkg grana sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
igény szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mossuk meg és tisztítsuk meg a spárgákat. Főzzük meg őket sós vízben, kb. 10-15 perc alatt. Csöpögtessük le. 4-5 spárgát csavarjunk be 2 szelet speckbe. Helyezzük ezeket egy tálba, majd az olvasztott vajat csurgassuk rá. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük be 225 ° C-os sütőbe 3-5 percre. Szórjuk meg fehérborssal, és bazsalikomlevelekkel, és citrommal tálaljuk.