La polenta „concia” (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Főétel, Uzsonna, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 0 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 adag kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
40 adag Fontina DOP 0 ? ? ? ? ?
20 adag vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint grana sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd a kész polentát hintsük meg a frissen reszelt grana sajttal és fekete borssal. Lassan olvasszuk fel a vajat, és amikor gyöngyözni kezd, öntsük az egészet óvatosan a polentára. Azonnal, a főzőedényben tálaljuk.