Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával
Kapros túrógaluska
Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával A tyúkot feldaraboljuk és megmossuk. Olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beletesszük a tyúkhúst, megsózzuk, és egy kevés vizet ráöntve, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a tyúkhús már majdnem puha, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Ha a gomba a levét kiengedte, beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, és az anyagok teljes puhulásáig pároljuk. Közben elkészítjük a túrógaluskát. A leszűrt és jól lecsepegtetett túrógaluskák mellé tesszük a tűzpiros, gombás tyúkpörköltet. Kapros túrógaluska A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tyúkpörkölt mellé tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||