Szicíliai sütőtök savanyúan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
75 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított tököt vágjuk szeletekre és süssük meg felhevített olajban. A sütést részletekben végezzük és ne süssük pépesre. A lecsepegtetett tökszeleteket tegyük vissza a kitörölt serpenyőbe, hintsük meg sóval, borssal és cukorral, majd öntsük rá az ecetet. Forraljuk fel, kapcsoljuk le a lángot, majd keverjük bele a fokhagymát és a mentát.
Hagyjuk lehűlni tálalás előtt.