Hering üvegfúvó módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Rakott, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és heringdarabokkal rétegezzük zárható üvegbe. Elegendő mennyiségű vizet forraljunk fel, ízesítsük sóval, cukorral, dobjunk bele egészborsot és babérlevelet. Hagyjuk hűlni, ha már csak langyos keverünk bele ecetet és némi konyakot. A páclé legyen kicsit sósabb és savanyúbb, mint amit kívánnánk. Öntsük a halra, úgy hogy ellepje, ütögessük meg az üveget, hogy a buborékok távozzanak, majd tegyük hűtőbe két napra. Egy hétig biztosan eláll. Vajjal és rozskenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||