Karácsonyi fatörzs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Roboráló Hozzávalók 4 személyre: A tésztához
A krémhez
A tésztához A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt sütőlemezre öntjük, hogy ujjnyi vastag tésztát kapjunk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tiszta konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és a rummal meglocsoljuk. A ruha segítségével többször ki-be tekerjük. Felcsavarva hagyjuk kihűlni. A kitekert tésztát megkenjük a krém felével, összetekerjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. Villával fakéregszerűen díszitjük, koktélcseresznyével, darált pisztáciával díszíthetjük. Tálalás előtt jól hűtsük be. A krémhez A krémhez, gőz fölött, a cukrot a tojással és a kakaóval habosra verjük, narancshéjjal ízesítjük, majd sűrű krémmé keverjük. Langyosra hűtjük és kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||