Malackaraj aszalt szilvával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal fűszerezzük és fedő alatt, 10 percig takarékon forraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és nagylángon a mártás besűrűsödéséig forraljuk. Burgonyakrokettel vagy burgonyafánkkal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||