Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szabadban, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Baconbe göngyölt tepsis csirkemell
Áfonyaszósz
Baconbe göngyölt tepsis csirkemell A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra vágjuk és sózva, borsozva egy szelet baconba tekerkük. A felforrósított vajon körbesütjük. A félg sült burgonyát forgassuk át és a csirkedarabokat a tetejére téve süssük még 20 percet. Az áfonyaszósszal tálaljuk. Áfonyaszósz A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt állagúra higítjuk. Hidegen kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||