Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szabadban, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Áfonyaszósz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell
A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra vágjuk és sózva, borsozva egy szelet baconba tekerkük. A felforrósított vajon körbesütjük. A félg sült burgonyát forgassuk át és a csirkedarabokat a tetejére téve süssük még 20 percet.
Az áfonyaszósszal tálaljuk.

Áfonyaszósz
A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt állagúra higítjuk.
Hidegen kínáljuk.