Burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a hagyományos salátalevet és felkarikázzuk a hagymát. Tálba rétegezzük a burgonya, zeller és hagymakarikákat, rétegenként borsozzuk, majd leöntjük a salátalével. Hűtőben hagyjuk állni legalább néhány órát.
Lecsepegtetve, petrezselyem vagy zellerzölddel, esetleg metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Bécsi szelet, rántott hal kitűnő kísérője lehet.