Párolt cékla (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Édes, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve tovább pirítjuk. Ráöntjük a narancs levét és a vörösbort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül a zsírjára sütjük. Ízlés szerin mézzel és kevés ecettel ízesítjük.
Párolt káposzta helyett kínálhatjuk.