Párolt cékla (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Édes, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve tovább pirítjuk. Ráöntjük a narancs levét és a vörösbort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül a zsírjára sütjük. Ízlés szerin mézzel és kevés ecettel ízesítjük. Párolt káposzta helyett kínálhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||