Forralt bor erdész módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Alkoholos italok Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél órát állni hagyjuk, majd a borba öntjük, forrpontig hevítjük, de nem forraljuk fel, belekeverjük a mézet és a leszűrt teakeveréket. A gyümölcsöket vastag poharakba osztjuk és ráöntjük a bort. Téli erdei séta vagy vadászat után tökéletes ital. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||