Karamellás szaloncukor (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Karácsony, Főtt, Édes, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Melegítsük fel lábosban a cukrot, amíg megbarnul, majd keverjük hozzá a mézet és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűzzük sűrű masszává. Öntsük alufóliával kibélelt tepsibe, simítsuk ujjnyi vastagra és hagyjuk kihűlni. Vágjuk tetszőleges kockákra, majd mártsuk meg, az előírás szerint felolvasztott étcsokoládéban. Kihűlés után, csomagoljuk be szaloncukor papírba és akasszuk fel a karácsonyfára.