Marcipános szaloncukor (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Karácsony, Édes, Gyümölcsök, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
3 cl amaretto 0 ? ? ? ? ?
igény szerint tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
igény szerint kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mandulát lisztfinomságúra őröljük és elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük az amarettót és gyúrni kezdjük. Annyi tojásfehérjét adjunk hozzá, hogy kemény masszává álljon össze. Óvatosan adagoljuk!! Alufólián hagyjuk fél órát szikkadni, majd forgassuk kakaóporba.
Ízlés szerint csomagoljuk.