Pikáns nyúlragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dalmata
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db házinyúl ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
30 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
20 dkg fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
10 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
6 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük vízzel és főzzük. Amikor majdnem kész, belerakjuk a feldarabolt gombát, a feldarabolt zöldségeket, majd ízlés szerint a citromlevet, és készre főzzük. A legvégén behabarjuk /liszt, tejföl, mustár/, és ízlés szerint fűszerezzük.