Diós gorgonzolával töltött körte (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Töltött, Főtt, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A tejszínt a húsalaplével felforraljuk, megborsozzuk és belekeverjük a darabokra tördelt gorgonzolát. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a darált diót. A körték domború részéből egy lapocskát levágunk, hogy jól megálljanak, majd az üregükbe púpozzuk a mártást. Előételként vagy hideg sültek köreteként adhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||