Pezsgős párolt káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Márton nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A legyalult káposztát besózzuk és egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a félfőre vágott, hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott birsalmát és a kicsavart káposztát, megfűszerezzük és félpuhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a pezsgőt és készre főzzük. Ropogósra sült malac vagy libacomb méltó körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||