Cseh fánk, talkedli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Futtassuk fel az élesztőt, egy kanál cukorral, édesített 2 deci tejben. A tojásokat válasszuk szét, a a sárgáját keverjük simára a liszttel, a maradék tejjel és az olvasztott vajjal. Keverjük bele a felfutott élesztőt és a tojások keményre vert habját. Hagyjuk duplájára kelni, majd kiolajozott tükörtojássütőbe evőkanálnyi masszát téve, mindkét oldalát, süssük aranybarnára. Két-két fánkot barackízzel ragasszunk össze és tálalás előtt porcukorral szórjunk meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||