Somogyi szárazfánk (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Sült, Édes, Gabonafélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot, a tojássárgáját és a zsírt habosra keverjük a sóval és a lisztkupac közepébe öntjük. Kemény tésztává gyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Tenyérnyi rombuszokra vágjuk és olajban kisütjük. Porcukorral meghintjük és azonnal kínáljuk.