Törpeharcsa mandulával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Ez oldalanként legföljebb 5 perc. Előmelegített tálra helyezzük a sült halat. A zsiradékot citromlével ízesítjük és a halra öntjük. Amíg a hal sül, a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk, félretesszük, végül a kész halra szórjuk. Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||