Mákos koszorú (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Farsang, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: A töltelékhez
Mákos koszorú
A cukormázhoz
A töltelékhez 2,5 dl forró víz Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukrot és fűszereket elkeverjük a mézzel, a rummal, a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk az olvasztott vajat, mákot, mazsolát, és az egészet jól összedolgozzuk. Mákos koszorú A langyos tejbe szórunk egy kevés cukrot, kanálnyi lisztet és a belemorzsolt élesztővel jól elkeverve felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva jól kidolgozzuk és langyos helyen fél órát kelesztjük. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd a szélén ujjnyit szabadon hagyva rákenjük a tölteléket és feltekerve, koszorú alakba hajtjuk. vajjal kikent tepsibe tesszük A tetejét vízzel lekenjük és fűrészfog alakban bevagdossuk. Előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Forrón lekenjük a cukormázzal, de csak kihűlve szeleteljük. A cukormázhoz A porcukrot 4 cl langyos vízzel és a rummal simára keverjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||