Sertésborda sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A fehérbort felforraljuk és belekeverjük a megreszelt sajtokat, a lángot eloltva hagyjuk olvadni. Közben a felforrósított vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a lisztet, halványra pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt és a boros sajtot. Simára keverjük, közben szerecsendióval, borssal és sóval ízesítjük. A kivert és szélein bevagdosott karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és az olajon hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük és előmelegített tálra tesszük, a mártással leöntve tálaljuk. Köretnek zöldséges párolt rizst ajánlok. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||