Tepertős lángos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. Langyos helyen hagyjuk duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra húzogatva egy lisztes szájú bögrével szaggassuk ki. Középforró olajba mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Teával vagy sörrel kitűnő vendégváró, ha dúsabban akarjuk adni kínáljunk hozzá fokhagymás tejfölt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||