Póré paradicsommal párolva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
6 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük a borral. Fedő nélkül, nagy lángon megpároljuk. Sűrű szaftja maradjon. A babért kidobva hagyjuk kihűlni.
Szárazabb húsok mellé kínáljuk.