Madártej (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Roboráló Hozzávalók 4 személyre:
A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, evőkanállal, galuskákat szaggatunk a csendesen forró tejbe, majd egyszer megfordítva megfőzzük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük. A maradék tejben elkeverjünk 15 deka cukrot és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a galuskák alatt összegyűlt levet és a forró tejbe öntjük jól átkeverjük és a lángot elzárjuk. Néhányszor megkeverve hagyjuk langyosra hűlni. Tálba öntjük és a tetejére helyezzük a galuskákat. Evőkanálnyi vízzel felfőzzük a cukrot és karamellt készítünk. A forró karamellel, vékony csíkokban ráöntve, a galuskákat feldíszítjük, majd megszórjuk a szárazon megpirított mandulával. Hűtőbe tesszük. Hidegen, tálkákba adagolva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||