Tükörtojás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 szem bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 ovális tűzálló tálba egy-egy deka vajat forrósítunk. Óvatosan két tojást ütünk beléjük, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és takarékon addig sütjük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája lágy marad. Tálalás előtt a sárgája közepébe egy szem borsot pottyantunk és gyengédem megsózzuk.
Pirítóssal tálaljuk.
Hagyományosan tükörtojássütőben is süthetjük, de ez, egyre kevesebb háztartásban található meg.