Szalagos fánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a tojásokkal és az olvasztott, de nem forró vajjal összegyúrjuk és kalácstészta keménységű masszává dolgozzuk össze. A kidolgozást végezzük alaposan. Langyos helyen kelesszük a kétszeresére, majd a kezünkkel húzogatva, lapítsuk ujjnyira. Lisztbe mártott szaggatóval vagy pohárral szúrjuk ki korongokra. Még negyed órát kelesszük. A közepét nyomjuk be az ujjunkkal és a felső részét alulra fordítva, csúsztassuk bő, középforró olajba. Az első felét fedő alatt süssük, majd megfordítva a hőmérsékletet kissé növelve fedő nélkül süssük pirosra. Forrón, porcukorral meghintve kínáljuk, rummal hígított baracklekvárral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||