Herőce (régi magyar fánk) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Farsang, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél órát pihentessük, majd lisztezett deszkán nyújtsuk késfok vastagra. Derelyemetszővel vágjuk ujjnyi széles, hosszú csíkokra és középforró olajban süssük aranybarnára, csepegtessük le és halmozzuk tálba, bőven megszórva fahéjas porcukorral. Adhatunk hozzá, némi pálinkával hígított, langyos lekvárt is. is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||