Egérke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Farsang, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk hozzá még kevés tejet. Jól dolgozzuk ki, majd langyos helyen kelesszük a kétszeresére. Középforró olajba szaggatjuk, olajba mártott evőkanállal. Egyszerre ne sokat, mert a fánkok megnőnek. Forrón, lecsepegtetve kínáljuk, jól megszórva kakaós vagy fahéjas porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||