Gyümölcsös pulykanyársak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Csípős, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, vágjuk kockára és tegyük citromos vízbe. Kemény húsú barackot válasszunk. A gyümölcsöket váltakozva húzzuk nyársra, a szintén kockára vágott pulykamellel. Kenjük be a fűszeres olajjal és grillrácson, egyszer megfordítva süssük meg. Sütés közben egyszer-egyszer kenjük meg az olajjal. Pirított mandulával megszórt párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||