Farsangi részeges csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A hasába tesszük az almát és a rozmaringágacskát. Lefedhető edénybe tesszük, a hátával lefelé, leöntjük a felforrósított vajjal, majd a mellére terítjük a baconszeleteket, aláöntjük a bort és lefedve, előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk. Negyven perc párolás után a fedőt levesszük, a hőmérsékletet 200 fokra emeljük és 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Közben a levével locsolgatjuk. Sült burgonyával és salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||