Csípős cékla-alma saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Buli, Szilveszter, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
4 ág zellerzöld ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük citromlével. végül az egészet óvatosan összeforgatjuk. Fél-egy órára behűtjük. Tálaláskor finomra vagdalt zellerzölddel meghintve tálaljuk.
Pirítóssal előételnek, de szárazabb húsok mellé köretnek is finom.