Mandulás párolt rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Bálint nap, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával belekeverjük a mandulát és meghintjük a finomra vágott metélőhagymával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||