Sült pulykacomb marsalával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Vagdossuk be a pulykacombok bőrét, és tűzdeljük meg a szarvasgombával. Készítsünk páclét a borból és a gomba konzerv levéből. Pácoljuk 3 órán át a combokat, időnként megforgatva, majd vegyük ki, itassuk le. Tegyük a combokat egy vajjal jól megkent alufóliára, ízesítsük sóval, borssal, majd csomagoljuk be. Melegítsük a sütőt 160 fokra, és süssük a combokat egy órát, majd fordítsuk meg és süssük még egy órát. Egy kis lábasban keverjük össze a páclét a tejszínnel és adjuk hozzá a kukoricalisztet. Lassú tűzön addig kevergessük, amíg besűrűsödik, ízesítsük sóval, borssal. A felszeletelt pulykacombot előmelegített tálon, a mártással leöntve tálaljuk. Ajánlott köret párolt gomba, zellerpüré. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||