Udvarhelyi bárányborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Húsvét, Bálint nap, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot feldaraboljuk, majd kevés sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és kicsumázva kockára vágjuk. A bacont és a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára sütjük, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat és addig főzzük, amíg a paradicsom összeesik. Belekeverjük a finomra vágott petrezselyem felét, a többi zöldfűszert , a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, majd összeforraljuk. Ekkor belekeverjük a babot és rövid lére sütjük. A felszeletelt báránybordát gyengéden kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajba megsütjük. Ne süssük túl, nem baj, ha a szeletek belseje rózsaszínű. A bárányszeleteket előmelegített tálra tesszük, a ragut rákanalazzuk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és körülrakjuk sült újburgonyával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||