Rántott paszternák (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Bálint nap, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Édes, Zöldség, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a zsemlemorzsában és középforró olajban aranysárgára sütjük. Fokhagymás majonézzel önállóan, zöldborsófőzelékhez feltétként vagy sült csirkemell köreteként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||