Pasztinákpüré (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük. Burgonyapüré helyett bármihez adhatjuk, de szárazabb sült vagy grillezett húsok mellé illik. Kissé édeskés, hazánkban különlegesnek számító köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||