Padlizsánnal töltött gomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Böjt, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Nagy fejű gombákat válasszunk, majd a tönkjét kitörve, a fejeket sós, citromos vízben egy percig főzzük. lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A padlizsánt forró sütőben, egyszer megfordítva süssük 30 percig. Papírral letakarva hagyjuk kihűlni, majd a húsát kaparjuk ki. A felforrósított olajban a finomra vágott hagymát pároljuk meg, adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Addig főzzük, amíg össze nem esik. ekkor sózzuk, borsozzuk meg és keverjük össze a padlizsánnal és a zúzott fokhagymával. Pároljuk sűrűsödésig. Ekkor keverjük bele a finomra metélt bazsalikomot, ízesítsük citromlével pikánsra és hagyjuk hűlni. Két evőkanál olajat öntsünk tepsibe és tegyük bele a gombákat, üregükkel felfelé, majd halmozzuk bele a padlizsános masszát. kedvünk szerint hintsük meg reszelt sajttal a tetejüket és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Hidegen, melegen tálalhatjuk. Előételnek ajánlom, de kétszeres adagot készítve, párolt rizzsel körítve kitűnő húsmentes ebéd lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||