Almás borjútokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Csípős, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A borjúhúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A felhevített olajon átpirítjuk, felöntjük a borral, rászórjuk a felaprított chilit, a citrom lereszelt héját és a kakukkfüvet, sózzuk, majd ha a levét elfőtte, az alaplét részletekben hozzáadva, puhára pároljuk. Ha megpuhult, belekeverjük a meghámozott és gerezdekre vágott almát, felöntjük a tejszínnel és éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Párolt rizs illik mellé köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||