Nizzai saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 cl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 db ajóka ? ? ? ? ? ?
25 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a mustárból, ízlés szerint sózva, borsozva, öntetet készítünk. A felkarikázott burgonyát, a feldarabolt zöldbabot, a hámozott, kimagozott, felkockázott paradicsomot, a gerezdekre vágott főtt tojást és a darabolt tonhalat, a finomra vagdalt olívával, kaprival és az öntettel, óvatosan összeforgatjuk, majd jól behűtve tálaljuk.
Adhatunk mellé pirítós kenyeret is.