Gőzölt malac (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Bőrös oldalast vagy combot használjunk. A bőrt vagdossuk be sűrűn és a húst daraboljuk kétujjnyi kockára. A páchoz valókat keverjük össze és forgassuk bele a húst, néhányszor átkeverve, egy órát hagyjuk a pácban. A rizslisztet szárazon pirítsuk homokszínűre, majd a lecsepegtetett húskockákat forgassuk a kihűlt lisztbe. A gőzölő alját béleljük ki, több rétegben, a salátalevelekkel. Helyezzük rá a húsokat. A párolóra tegyük rá a tetejét és tegyük a forrásban lévő víz fölé. Két órát gőzöljük, közben ne felejtsük el a vizet pótolni. Az ízes, szaftos salátalevelekkel tálaljuk. Párolt rizst adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||