Gőzölt malac (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg malachús ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál száraz vermut ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
10 dkg rizsliszt ? ? ? ? ? ?
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bőrös oldalast vagy combot használjunk. A bőrt vagdossuk be sűrűn és a húst daraboljuk kétujjnyi kockára. A páchoz valókat keverjük össze és forgassuk bele a húst, néhányszor átkeverve, egy órát hagyjuk a pácban. A rizslisztet szárazon pirítsuk homokszínűre, majd a lecsepegtetett húskockákat forgassuk a kihűlt lisztbe. A gőzölő alját béleljük ki, több rétegben, a salátalevelekkel. Helyezzük rá a húsokat. A párolóra tegyük rá a tetejét és tegyük a forrásban lévő víz fölé. Két órát gőzöljük, közben ne felejtsük el a vizet pótolni.
Az ízes, szaftos salátalevelekkel tálaljuk.
Párolt rizst adjunk mellé.