Bundás kenyér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Főétel mellé, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk.
Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé.