Ánizsos perecek (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál ánizs 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve sütőlemezre rakosgatjuk és 175 fokos sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tea mellé adhatjuk.