Szecsuáni kínai kel saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, apróra kockázva, beledobjuk. Kevergetve egy percig sütjük, majd, a lángot eloltva, ráöntünk két kupica vizet. Beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük az ecetet, megsózzuk és addig kevergetjük, amíg minden feloldódik. Összeforgatjuk a hagymával és a kellel, majd néhányszor átkeverve, tálalás előtt, egy-két órát hűtőben érleljük.