Szecsuáni kínai kel saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, apróra kockázva, beledobjuk. Kevergetve egy percig sütjük, majd, a lángot eloltva, ráöntünk két kupica vizet. Beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük az ecetet, megsózzuk és addig kevergetjük, amíg minden feloldódik. Összeforgatjuk a hagymával és a kellel, majd néhányszor átkeverve, tálalás előtt, egy-két órát hűtőben érleljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||