Vitaminsaláta pulykamellel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre vágott pulykamellet, a felforrósított olajban pirosra sütjük. lecsöpögtetve félre tesszük. A kaprot és a petrezselymet finomra metéljük, majd a zúzott fokhagymával a joghurtba keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A káposztát kicsavarjuk és összeforgatjuk a zöldségekkel, a kis darabokra vágott pulykamellel és az öntettel. Ne hagyjuk sokáig állni, mert levet ereszt. így célszerű a hozzávalókat hidegen feldolgozni. Tálalás előtt szórjuk meg pirított napraforgómaggal. Előételnek vagy könnyű vacsorának tökéletes. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||