Vitaminsaláta pulykamellel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1/2 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
igény szerint napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát és a répát lereszeljük, a lilahagymát finomra, a többi zöldséget körömnyi darabokra vágjuk. A káposztát és a hagymát összekeverjük kevés sóval és állni hagyjuk. Amíg áll, a sózott, borsozott, vékony szeletekre vágott pulykamellet, a felforrósított olajban pirosra sütjük. lecsöpögtetve félre tesszük. A kaprot és a petrezselymet finomra metéljük, majd a zúzott fokhagymával a joghurtba keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A káposztát kicsavarjuk és összeforgatjuk a zöldségekkel, a kis darabokra vágott pulykamellel és az öntettel. Ne hagyjuk sokáig állni, mert levet ereszt. így célszerű a hozzávalókat hidegen feldolgozni.
Tálalás előtt szórjuk meg pirított napraforgómaggal.
Előételnek vagy könnyű vacsorának tökéletes.