Kéksajt mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós.
Tálalás előtt két órát hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.