Gyömbéres alma salsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott almát és vöröshagymát finomra vágjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét.Hozzákeverjük a lereszelt friss gyömbért és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, majd jól lehűtve tálaljuk.
Grillezett baromfi mellé adhatjuk.