Mézeskalács remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Uzsonna, Buli, Advent, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg rozsliszt 346 10 1.1 73.6 5.7 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre vágjuk. Szilvalekvárral adjuk asztalra.