Kolbászos burgonya remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg fűszeres kolbász 472 19.8 18.2 0.2 0 75
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszereket és megszórjuk a liszttel. Felöntjük egy deci vízzel. közben a kolbászt és a burgonyát felkarikázzuk és a hagymás masszával elkeverjük. A remoska táljába öntjük és egy órát sütjük.
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.