Rizses báránycurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket, átpároljuk, majd, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, megsózzuk és kis lángon, majdnem puhára pároljuk, ekkorra sűrű leve legyen. Belekeverjük a rizst és felöntjük kétszer annyi vízzel, mint a rizs térfogata. Ha felszínről eltűnt a folyadék lekapcsoljuk a lángot és még tíz percig hagyjuk lefedve állni. Villával fellazítjuk, tányérokra halmozzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||